FAUC – Just Culture – het belang van een open houding ten opzichte van ‘fouten’

Modules

Uur

Dag

Fouten

Home » Cursussen » Complexiteit » FAUC© Just Culture – met prof. dr. Lex Hoogduin

FAUC© JUST CULTURE

We maken allemaal wel eens een fout, maar wat gebeurt er als we die altijd verbergen? Of als we altijd naar de ander wijzen? Dan kan de ontwikkeling van een organisatie of zelfs een heel ecosysteem stil komen te staan. In de leergang ‘Just Culture’ leer je hoe je dit kunt voorkomen – en hoe ‘fouten’ je beste ontwikkel-tool kunnen zijn.

De term ‘Just Culture’ wordt gebruikt om de complexiteit van interacties op de werkvloer te duiden. Er is openheid nodig bij de rapportage van processen en over wat er fout gaat, alleen op die manier kan je organisatie zich verbeteren. Dit kan alleen als managers en de mensen op de werkvloer meer begrip hebben voor het maken van fouten.

In de training ‘Just Culture’ leer je om te gaan met de uitdagingen van werken in een fundamenteel onzekere wereld. Of het nu gaat om de fragiele monetaire en bancaire systemen, of de kwetsbare omgeving van de gezondheidszorg of het pensioenstelsel: er worden ‘fouten’ gemaakt. Alleen als je inzicht hebt in hoe (en soms waarom) onethische beslissingen zijn genomen, of oneerlijk beleid is ontwikkeld, kun je een veerkrachtig systeem bouwen. Hoewel een groot deel van deze zaken zich afspelen op macro niveau, raken ze ook op individueel niveau de persoonlijke ontwikkeling van ondernemers en medewerkers.

Wat? Just Culture

 

Deze cursus bestaat uit twee modules van tweeënhalf uur. Je gaat dieper in op wat ‘Just Culture’ in de praktijk betekent. Je krijgt een stuk theorie, maar gaat vooral aan de slag met de materie door discussies en case studies. Voorafgaand aan de cursus ontvang je de lesstof.

Actief leren

Tijdens de workshops ga je actief aan de slag met de materie. Je discussieert over cases, zet acties uit en gaat op zoek naar praktische toepassingen. Zo heb je direct baat bij dat wat je leert.

 

Waar en wanneer?

Deze leergang en de losse modules kunnen geboekt worden op een locatie verzorgd door Mandeville Business School, maar ook in-company (bij jouw bedrijf).

Wil je deze cursus liever online volgen?

Dat kan, we kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Voor het lesjaar 2021 en 2022 zijn in de volgende maanden nog plekken vrij:

  • September 2021
  • Oktober 2021
  • Februari 2022
  • April 2022

Heb je een andere startdatum in gedachten? Neem gerust contact met ons op, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden.

 

Vanaf

€XXXX,- per persoon

Just culture

Andere cursussen voor jou