Bayesiaanse Methode 3.0 – Wettige bewijsmiddelen ex art. 339 Sv. Interpretatie forensisch bewijs en bewijswaardering op Bayesiaanse grondslag (A3)

Dag

Uur

Examen

NOvA Punten

Home » Cursussen » Advocatuur » Bayesiaanse Methode 3.0 – Interpretatie bewijs en bewijswaardering – Wettige bewijsmiddelen ex art. 339 Sv

Bewijsinterpretatie en bewijswaardering met de Bayesiaanse methode 3.0

Doel van Bayesiaanse Methode 3.0: Het aanreiken van meer kennis en vaardigheden voor het beoordelen en waarderen van de door het Openbaar Ministerie, rechtbank en (getuige)deskundigen in hun onderzoek (requisitoir, vonnis, deskundigenbericht) toegepaste methodologie, logica en statistiek.

Wie?

Leer de basis van de Bayesiaanse methode van dr. Frans Alkemade. Hij is senior adviseur bij het Ministerie van Justitie en docent bij de Beroepsopleiding Advocaten. Daarbij is hij al jaren hoofddocent van het vak Cold Case aan de Mandeville Academy – waar hij samen met jonge studenten meewerkt aan de oplossing van oude zaken. Je komt Alkemade en/of zijn adviezen regelmatig tegen bij spraakmakende rechtszaken.

Het doel van Alkemade is dat veel duidelijker wordt wat bewijs is en hoe je het weegt.

Wat? Bayesiaanse Methode 3.0

Deze cursus is onderdeel van de leergang over de Bayesiaanse methode. Lesmateriaal wordt tijdens de cursus-workshop aangeboden en behandeld.

De cursus Wettige bewijsmiddelen ex art 339 Sv. Interpretatie forensisch bewijs en bewijswaardering op Bayesiaanse grondslag (A3) kan gezien worden als een uitbreiding op, en een verdieping van, de online basiscursus over de basisbeginselen van Forensisch Redeneren (2019091111)

In deze masterclass wordt de stof veel uitgebreider en diepgaander behandeld. Met name geldt deze verdieping voor het op een meer formele, wiskundige manier kennisnemen van het Bayesiaanse denken. Tijdens de casuïstiek worden de Rosmalense flatmoord, De zes van Breda, de Oosterlandse Brandstichtingen, Nicole van den Hurk en Nicky Verstappen behandeld.

 

Actief leren

Tijdens de cursus-workshops ga je actief aan de slag met de materie. Je discussieert over cases, zet acties uit en gaat op zoek naar praktische toepassingen. Zo heb je direct baat bij dat wat je leert.

Waar en wanneer?

De leergang over de Bayesiaanse methode en de losse modules kunnen geboekt worden op een locatie verzorgd door Mandeville Business School, maar ook in-company (bij jouw bedrijf).

Wil je deze cursus liever online volgen?
Dat kan, we kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Voor het lesjaar 2021 en 2022 zijn in de volgende maanden nog plekken vrij:

September 2021
Oktober 2021
Februari 2022
April 2022

Heb je een andere startdatum in gedachten? Neem gerust contact met ons op, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden.

Vanaf

 €500,- p.p.

Bayesiaanse Methode

Andere cursussen voor jou